lørdag 15. september 2012

Jack White; Sentrum Scene 12.september 2012

En kontrollert panegyrisk anmeldelse av herr Jupskås:

"Bra konsert med Jack White! Mannen spiller seff uten setliste og forteller en eller to i bandet hva neste låt er sekundet før den begynner.. Lapsteel-duden så til tider rimelig forvirret ut, der han ventet på tegn til om han skulle spille fele eller lapsteel på kommende låt, men pokker så tighte de er når de kommer i gang! I det man begynner å tro at alt er kaos så smeller de til med noen breaks som virkelig understreker at alle vet nøyaktig hvor de er - det er imponerende, og en stor opplevelse å se på nært hold. Men konserten i Berlin var likevel hakket bedre, rett og slett fordi mye av det visuelle og lydmessige kom bedre til sin rett i en stor sal der de får utnyttet alt utstyret. Blant annet lyssettingen var ganske mye redusert på Sentrum i forhold til Berlin, spesielt intropartiet som var helt vanvittig tøft i Berlin. Men 1 time og 45 minutter på andre rad var en god kveld på konsert, og låtutvalget var som alltid upåklagelig.

Kvelden ble
avsluttet med en opptur og en nedtur. Oppturen kom i det Seven Nation Army tonet ut som siste låt, og Jack gikk frem til scenekanten og slengte ut plekteret han avsluttet konserten og Europaturneen med, og yours truly for første gang i mitt liv faktisk fikk snatchet et plekter! Alright! Og ikke bare et som ble rasket av stativet og pælmet ut, men det som ble brukt til å spille 7NA med. I don't sell jack shit!

Nedturen kom litt senere, når jeg som eneste person sto utenfor utgangen med vinyl i hånd når Jack forlater bygget, og han faktisk ikke ville signere den... Lov å bli bittelitt skuffet da? Lærdom: helter er som regel best på avstand. Men han er vel drittlei av å se alt han skriver på havne til ågerpris på ebay...

Fin kveld okkesom, og jeg står først i køen neste gang JWIII kommer til byen også.

Men jeg hater ebay-haier og svartebørshaier, de kan alle drite og dra!"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar