onsdag 24. oktober 2012

Witchcraft @ Revolver, 20.oktober

To riddere fra Drammen valgte å ta turen inn til tigerstaden for å se ett av svenskenes fremste hardrockband - Witchcraft. Etter en liten runde i sentrum; hvor vi gikk forbi et telt fullt av oktoberfest og fikk tatt ut litt spenn, endte vi opp i baren på Revolver i påvente av at lokalet åpnet. Hele Revolver er et spillested som er en jævla god idé: intimitet i tre lokaler - bar, spiseri og klubb.

Anyhoo - vi fikk etter hvert kommet oss inn i lokalet som de første. Etter å ha funnet en plass ved scenen endte vi opp med en glasscola og t-skjorter i påvente av et heidundrandres sett som de leverte i Trondhjem to dager tidligere.

[Denne konserten ble bevitnet av bl.a. ridder Bergan]

Før de gikk på scenen foran et utsolgt og svett lokale i kjelleren på Revolver, ble vi introdusert for Resonaut. Dette er en doomtrio som opererer i et landskap midt mellom svenske band som Kongh og Witchcraft. Deler av settet var streit hardrock, mens annet var seigpint doom metal. Dette er risky business i en sjanger som blir stadig tettere befolket. Man må nå kunne vise til noe særegent for å overleve; se bare på hva norske band som Sunswitch, Årabrot og Kollwitz driver med. Selv syntes jeg bandet definitivt falt inn i kategorien "må prøve hardere", men ridder Henriksen var beinhard og gadd nesten ikke anerkjenne bandets konsert (mye på grunn av dårlig lyd).

Etter en liten pause gikk Witchcraft på scenen og dro løs umiddelbart med åpningssporet fra deres nyeste album Legend. Magnus Pelander har siden sist byttet ut nærmest hele bandet - med unntak av bassist Ola Henriksson. Det forhindret ikke bandet får å være veldig samspilt og klare å mane frem en stemning ulikt mye annet. Pelander har droppet gitaren siden sist og konsentrerer seg i stedet om å synge. Dette har resultert i en ganske særegen scenestil som mikser Ozzy Osbourne med progrockens teatrale vibber.

Låtlista konsentrerte seg naturligvis om bandets siste skive, men det dukket opp kjente låter fra bandets diskografi hvor de kjæreste fikk skikkelig fyr på folket. Pelander styrte både band og sal på en flott måte og fikk "ekstranumrene" til å føles spontane. Men det ble like fullt slutt etter en time. Det gjorde vel strengt tatt ingenting siden konserten var hællsikkes fet og sendte to riddere strake veien hjem med fete flir om kjeften!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar