søndag 14. april 2013

Motorpsycho @ Rockefeller 12.04.13!


Noen ganger er det ekstra godt å være disippel av ett av de beste bandene i Europa. Motorpsycho har, siden jeg første gang så dem i februar '95, gitt meg en mengde førsteklasses opplevelser. Jeg har sett dem improvisere jazz i Kongsberg, lire av seg lange countrysett på Mono, blåse av 40 minutter lange låter i Köln og levere Timothy's Monster i sin helhet på Øyafestivalen. Men, selv om borte er bra, er hjemme best: etter min mening er de ofte glitrende når de står på scenen på Rockefeller i Oslo.

Denne kvelden var de noe for seg selv og med svenske Reine Fiske fra Dungen i bandet denne kvelden presterte de noe helt ekstraordinært. Ikke bare var nyere låter vakkert presentert, men det som kanskje overrasket meg mest var deres evne til å gjenvinne gamle slagere og gi de nye dresser. Med to gitarister ble det skapt store rom i musikken som virkelig åpnet for et ekstra lag med improvisasjon.

Dette var en gitarkveld; lyden var strålende og Snah og Reine delte på ansvaret med å levere gitarlinjer av høy kvalitet og lekte seg i scenelyset. Bandet virket heltent - kanskje fordi de nå kunne slippe seg helt løs etter det siste årets  scenografi og røde tråd i rockoperaen The Death Defying Unicorn? Uansett - miksmanifestet av godlåta Un Chien d'Espace og det eskalerene riffmonsteret K9 var noe av det beste jeg har sett fra trønderne noensinne. Det betyr ikke rent lite etter å ha sett over 50 konserter av bandet.

Ut fra settlista er det tydelig at bandet er i ferd med å jobbe inn Blissard i konsertformen. Det bør få
de fleste psychonauter til å sette seg i bilen og dra til Pstereofestivalen i Trondheim i høst da bandet da skal gjøre Blissard i sin helhet. Det kan raskt bli årets festivalkonsert og på høyde med konserten på Øyafestivalen da de planket Timothy's Monster.

Det ble nok et langt sett på Rockefeller. De gikk på scenen 21:40 - som er veldig tidlig med tanke på at det var fredag i Oslo - og spilte i over to timer. Deretter var stemningen så eksplosiv på gulvet at de returnerte og dro av et ekstrasett på litt over halvtimen. Selv etter denne utblåsinga med The Other Other Fool, X-3 og Hell, Pt. 1-3, var det ikke nok for et utsolgt Rockefeller. De returnerte nok en gang til scenen og banket gjennom en request av Reine Fiske; 's Numbness. Dette føltes som et lite antiklimaks etter det helsikes fete settet, men hvem bryr seg? Motorpsycho beviste denne kvelden at de er det beste bandet på planeten.

Ratcatcher
Satan/Cornocopia/King Kong/Satan
August
Sinful, Wind-Borne
Drug Thing
Sail On
Un Chien d'Espace/K9
Barleycorn
STG
Alchemist
---
The Other Other Fool
Hell Pt. 1-3
X-3
---
s'numbness

xx

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar